Recepten Zoet

Warm welkom met ‘Rabarber Love’

14 juni
Rabarber Love taart

Welkom bij Roos in de Keuken! Mijn naam is Carmen en ik heb een enorme passie voor voeding, koken en alles wat daarmee te maken heeft. Eten maakt gelukkig zegt men wel, wat is er mooier dan die vreugde delen?

Het eerste blog is bij deze een feit en daarbij hoort een korte filosofie… Wat kan jij op dit blog vinden? Recepten natuurlijk, maar ook reviews over producten, keukenbenodigdheden en restaurants. Alles met liefde voor datgeen waar ik zo gelukkig van wordt: aandacht en zorg voor ingrediënt en diner. Liefde is wat je proeft, passie is wat je ervaart en samen zorgen ze voor de belevenis! Beleef mijn blog, laat je inspireren!

Rabarber Love

Bereidingstijd: ongeveer 1 uur
Aantal personen: 6-8
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
Voor de bodem:
– 100 gr amandelen
– 100 gr dadels
– snufje (Keltisch) zeezout

Voor de vulling:
– 300 gr verse rabarber, gewassen
– 1 el kokosolie
– 30 gr kokosbloesemsuiker
– 1/2 tl kaneel

Voor de topping:
– 2 eiwitten
– 80 gr witte basterdsuiker

Keukenbenodigdheden: een (hartvormige*) bakvorm met een diameter van 24 cm


Verwarm de oven voor op 175˚C

Maal de amandelen met de dadels en het zeezout in een blender fijn. Je krijgt een kleverige massa, dat is de bedoeling! Verdeel het amandel/dadel mengsel in de bakvorm en schuif voor 7 minuten in de oven.

Snijd voor de vulling de rabarber in stukken van ongeveer 2 cm. Verhit de kokosolie in een koekenpan op het vuur en bak de rabarber er samen met de kokosbloesemsuiker en kaneel kort in aan (ongeveer 10 minuutjes). De rabarber moet iets zachter worden maar nog wel stevig blijven.

Klop de eiwitten stijf door tijdens het mixen langzaam de witte basterdsuiker toe te voegen. Er ontstaat een dikke glanzende meringue, die moet je hebben!

Schik de stukken rabarber op de taartbodem en schep er dan de meringue op. Als je je vingers een beetje nat maakt kun je pieken maken in het schuim. Bak de taart in 20 minuten in de oven.

* De hartvormige bakvorm heb ik bij de Hema gekocht

You Might Also Like