Recepten Zoet

Weergaloos gezonde appeltaart

18 juni
Gezonde appeltaart van Roos in de Keuken

Van tijd tot tijd kan ik smachten naar appeltaart. Wat een frustratie als je dan in een gezellig koffiehuis de smakelijke punten wel in de vitrine ziet staan maar ze niet vrij van lactose zijn. Het positieve is dan vaak wel dat ik bij thuiskomst gelijk de keuken induik om een lactosevrije, gezonde versie van de taart te maken! Ditmaal had de hele familie zich rondom het kampvuur verzameld, met wat creativiteit lukt het ook daar om een taartje ovenklaar te maken! Smullen, en de hele familie deed mee!

Weergaloos gezonde appeltaart

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten en 30 minuten in de oven
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 100 gr amandelmeel
– 15 gr kokosbloesemsuiker
– 1 ei, losgeklutst
– 1 el gesmolten kokosolie + een beetje op een velletje keukenpapier om de springvorm mee in te vetten.
– snufje Keltisch zeezout

Voor de vulling
– 1 breaburn appel
– 20 gr rozijnen
– 1 tl kaneel
– 1 el ahornsiroop


Gebruik een springvorm met een doorsnede van 10-12 cm. Bedek de onderkant van de springvorm met bakpapier (zet een velletje tussen de bodem en de rand als je de rand dicht klikt) en vet de randen in met de kokosolie. Verwarm de oven op 180 graden.

Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar, gebruik driekwart van het ei zodat je nog wat overhoudt om de taart straks mee te laten glimmen! Neem driekwart van het deeg en bedek daar de springvorm mee. Zet even koud weg.

Snijdt nu de appels in kleine (echt kleine!) blokjes en bestrooi met kaneel en ahornsiroop. Roer ook de rozijnen erdoorheen.

Vul de springvorm met de appeltjes en maak een oudhollands ruitje van het deeg dat je apart hebt gehouden. Schuif voor 30 minuten in de oven, na 15 minuten breng je de temperatuur terug naar 150 graden.

Smullen!

You Might Also Like