Nori is super gezond, bevat namelijk allemaal goede vezels, maar ook calcium en magnesium en het verlaagt de bloeddruk. Omdat nori ook nog eens zo lekker is, is het eigenlijk zonde om alleen wanneer je sushi eet dit gedroogde zeewier te nuttigen. Deze wrap is ideaal om ook tijdens een doordeweekse lunch van nori te genieten, ook handig trouwens als je van het sushi diner nog vellen over hebt!
Wrap van zeewier met avocadomousse, wortel en salade
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij
Ingrediënten:
– 1 avocado
– 2 el sojayoghurt
– 2 tl sojasaus (let bij een glutenvrij dieet op dat je een glutenvrije variant gebruikt)
– peper en zout
– een halve komkommer
– 1 winterwortel
– 4 handjes gemengde salade
– 4 nori vellen
Prak de avocado met de sojayoghurt en de sojasaus tot een romige créme. Breng op smaak met zout en peper.
Verwijder de zaadjes uit de komkommer, snijdt de komkommer in smalle reepjes.
Snijdt ook de wortel in smalle reepjes.
Leg de norivellen op een werkplank en smeer daar de avocadomousse op. Leg net naast het midden van het norivel de reepjes komkommer en wortel. Verdeel de salade daar weer over.
Rol het vel nori op tot een wrap en serveer direct (dan is de nori nog lekker knapperig).