Ontbijt

Yoghurt met rozensiroop en kardemom

14 september
Yoghurt met kardemom en rozensiroop

Ik eet al tijden geen yoghurt meer, zelfs geen lactosevrije variant. Als je er eenmaal achter bent gekomen dat je geen melkproducten meer kunt eten dan leg je je daar ook vrij gemakkelijk bij neer. Daarbij, ik ben nooit een enorme yoghurt eter geweest.

Laatst kwam daar ineens verandering in, wat had ik zin in een yoghurt met muesli en fruit. Die ochtend ben ik nog naar de supermarkt gefietst voor Alpro Soja yoghurt, een mango, blauwe bessen en muesli. Het was een feestje!

Yoghurt met rozensiroop en kardemom

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Allergie info: Lactosevrij

Ingrediënten:
– 250 gr Alpro Soja yoghurt naturel
– 2 el bloemenhoning
– 2 kardemompeulen
– plukje saffraandraadjes
– 1 el rozensiroop
– ½ mango, zonder schil
– geraspte schil van ¼ limoen
– 1 el limoensap
– handje muesli
– 100 gr blauwe bessen


Haal de schil van de kardemompeulen af en maal het zaadje in een vijzel fijn. Roer de kardemom, 1,5 el honing, de saffraan en de rozensiroop door de yoghurt. Zet de yoghurt nog even koel weg als je de mangopuree maakt.

Pureer de mango met het limoenrasp en het limoensap. Roer er nog een halve eetlepel honing doorheen.

Schep de yoghurt in twee bakjes. Schenk de mangopuree sierlijk op de yoghurt en maak af met de muesli en de blauwe bessen. Goedemorgen!

You Might Also Like