Foodtalk

Mijn tafel met vrienden

10 januari
Mijn tafel met vrienden van Roos in de Keuken

Ik heb er ontzettend veel lol aan om een tafel te dekken. De tafel zegt vaak iets over het diner dat je gaat geven en je kunt er een bepaalde sfeer mee zetten. Mijn tafel met vrienden moet er altijd ongedwongen uitzien. Vrij. Dat kun je natuurlijk kiezen voor een wat “losse” uitstraling maar daar ben ik iets minder van. Ik wil dat mijn tafel verzorgd overkomt, dat doet recht aan de moeite die ik heb gestopt in de bereiding van het diner!

Voor deze tafel gebruik ik de Iittala Sarjaton Tafelloper. Ik vind dit een prachtige loper omdat hij zo eenvoudig is en toch een leuke eyecatcher heeft aan de uiteinden. Tussen de lopers zet ik mijn gouden kandelaar met gele lichtjes (Iittala).

Ik dek met de Iittala Taika onderborden. Fenomenaal mooi versiert met uilen en andere kleurrijke figuren. Ideaal om de neutrale teema borden van Iittala op te plaatsen als ik mijn gerechten uitserveer!

Het server mag natuurlijk nooit ontbreken. Zelf ben ik erg fan van stoffen servetten, ik vind de tafel daarmee warmer overkomen. Ik gebruik linnen servetten van Himla en heb ze in een servetring van Alessi op de Taika borden gelegd.

You Might Also Like