Recepten Spreads & sauzen

Basis tomatensaus

12 juni

Onmisbaar in je repertoire, een basis tomatensaus. Gebruik hem voor je pastasaus of verwerk hem verder voor op de pizza! Ik maak altijd een flinke pan die ik in porties invries, zo heb ik altijd een verse tomatensaus in huis!

  • ongeveer 1 liter (2-3 porties)
  • 30 minuten bereidingstijd
  • lactosevrij en glutenvrij

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 rode peper, fijngehakt
  • 500 gr verse trostomaten, in stukjes
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 5 takjes verse oregano, de blaadjes
  • peper, zout

Bereiding

Verwarm de olijfolie met de knoflook, ui en rode peper in een pan met dikke bodem. Fruit langzaam tot de ui glazig wordt. Bewaar hier echt je geduld, de ui wordt zoet en dit komt je tomatensaus ten goede.

Voeg nu de verse tomaten toe. Roer even goed door en voeg dan de gepelde tomaten toe. Hak met je spatel de tomaten nog even in grove stukjes. Leg nu het deksel op de pan en laat de tomaten 30 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe even door, als de saus begint aan te bakken mag je wat water toevoegen.

Voeg peper en zout naar smaak toe en pureer de saus met een staafmixer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.