Diner Lunch Recepten

Bordje zomer

3 augustus

Een samenstelling van allerlei kleine gerechtjes, bijgerechten, die samen een complete maaltijd vormen. Je kunt het zien als een saladebar waar je verschillende groentes opschept. Er valt eindeloos te combineren, hieronder heb ik een combinatie gemaakt van aardappelsalade, avocado en snijbiet, maar denk ook eens aan geroosterde rode bieten, gegrilde pastinaak of linzensalade.

  • 4 personen  
  • ongeveer 30 minuten bereidingstijd
  • lactosevrij, glutenvrij

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • een paar mooie blaadjes sla, bijvoorbeeld romaine sla

Voor de aardappelsalade

  • 500 gr vastkokende aardappelen, bv Roseval
  • 3 eetlepels kappertjes incl vocht, fijngehakt
  • 2 el mayonaise
  • scheutje slasaus
  • 10 gr peterselie, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak

Voor de snijbiet

  • 600 gr snijbietbladeren met steel
  • 2 uien, gesnipperd
  • klontje plantaardige boter
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 5 gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 2 tomaten, in stukken
  • 2 el sojasaus
  • Peper en zout

Ingrediënten

Kook de aardappelen voor de aardappelpuree in de schil in een pan met gezouten water. Laat ze afkoelen en schil de aardappelen daarna. Zo behoud je de meeste smaak. Snijdt de aardappelen dan in blokjes.

Meng de aardappelen met de kappertjes, het kappertjesvocht, de mayonaise, de slasaus, de peterselie en peper en zout naar smaak. Je kunt de aardappelsalade voorbereiden.

Was de snijbiet en snijd het blad fijn in dunne reepjes. Hou de stelen apart van het blad en hak ze fijn.

Fruit de ui even aan de plantaardige boter. Voeg de rode peper toe en meng goed. Zodra de boter begint te geuren voeg je de knoflook toe, de fijngesneden abrikozen en de gehakte stelen van de snijbiet. Roer goed door en bak een paar minuutjes aan. Doe dan het fijngesneden blad erbij, de tomaten en sojasaus. Laat het met de deksel op de pan slinken. Roer het af en toe door. Na een paar minuten is het gaar; maak af met wat zwarte peper en eventueel nog wat zout naar smaak.

Verdeel de aardappelsalade over de borden, schik de salade, avocado en snijbiet erbij. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.