Recepten Zoet

Brownies met Dulce de Leche

18 mei

Verenig chocolade en Dulce de Leche, dan kan het al bijna niet meer misgaan. Als je de vegan Dulce de Leche en de juiste pure chocolade gebruikt is deze brownie helemaal lactosevrij. Geloof me, je maakt iedereen blij als je deze brownie op tafel zet!

  • ongeveer 16 stuks  
  • 30 minuten bereidingstijd + 30 minuten in de oven
  • lactosevrij (let wel op de Dulce de leche en de pure chocolade)

Ingrediënten

  • 140 gr margarine
  • 180 gr pure chocolade
  • 130 gr kristalsuiker
  • 80 gr bruine basterdsuiker
  • 2 eieren + 1 eierdooier
  • 1/2 tl zout
  • merg van 1 vanillestokje
  • 60 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 blikje dulce de leche
  • 150 gr hazelnoten, gebrand

Bereiding

Neem een bakblik van 23 x 23 cm, bekleed deze met bakpapier. Het is niet erg als het bakpapier een beetje los blijft zitten, als je straks de brownie erin giet dan komt dat goed!

Verwarm de oven voor op 175˚C.

Doe de boter en de chocola bij elkaar in een kom en smelt deze au bain marie tot het gesmolten en vermengd is. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Mix de suiker, met de eieren, het zout en de vanille tot dat dat het een homogene massa is. Het eimengsel wordt steeds lichter.

Voeg de afgekoelde chocola toe en schep dit rustig dit door het beslag heen. Voeg geleidelijk ook het zelfrijzend bakmeel toe. Als laatste roer je de hazelnoten erdoor.

Verdeel het beslag in de bakvorm. Zorg dat het zich goed verspreid over de vorm.

Voeg nu de dulce de leche toe. Schep een lepel of 6 op het beslag (verspreid) en swirl het met een satéprikker door het beslag.

Bak de brownies in de oven voor ongeveer 30 minuten (5 minuten meer of minder kan ook, afhankelijk van je oven). Als je een satéprikker in het midden steekt moet deze er niet nat uitkomen (een beetje plakkerig mag natuurlijk wel!).

Laat de brownies goed afkoelen voor je ze aansnijdt.

You Might Also Like