Als je thuis aan het werk bent is het heel fijn om jezelf te trakteren op een lekkere lunch. Dit broodje staat in een handomdraai op tafel en geeft je de oppepper die je nodig hebt!
- voor 2 personen
- 10 minuten bereidingstijd
- lactosevrij
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 3 el witte wijnazijn
- 3 el mayonaise (let op lactose)
- 1 ansjovis
- 4 takjes krulpeterselie (zonder takjes)
- 25 gr Parmezaanse kaas*
- 2 harde broodjes
- 100 gr gerookte kipfilet
- handje salade
- 4 kleine tomaatjes
*Parmezaanse kaas is niet per definitie lactosevrij, dat hangt er o.a. vanaf hoe lang de kaas gerijpt heeft. Vraag een kaasboer om advies!
Bereiding
Maak de Ceasar saus. Pureer met je staafmixer de olijfolie met de witte wijnazijn, de mayonaise, de ansjovis, de krulpeterselie en de Parmezaanse kaas.
Snij de broodjes open. Verdeel wat sla op de onderkant van het broodje en lepel hier een beetje saus op. Leg dan de plakjes kipfilet op de saus en overgiet royaal met de overgebleven saus. Ik heb overigens niet alles gebruikt voor mijn twee broodjes.
Garneer met de tomaatjes en serveer direct!