Fijne Hapjes Recepten

Courgettekaviaar en Pecorino

28 augustus
Courgettekaviaar en pecorino

Kaviaar van courgette, kun je het gekker bedenken? Courgette als het witte goud in dit geval, in dit gerecht net zo’n delicatesse. De licht zoete smaak van courgette past bijzonder goed bij de crème van Pecorino. Rozemarijn en komijn zorgen voor de “bite” en ze zorgen ervoor dat de courgette tot haar recht blijft komen in deze aangename combinatie.

Een “Fijn Hapje” is een klein gerechtje, een lust voor het oog, waar het ingrediënt centraal staat. Het is niet moeilijk om te bereiden, het vraagt wel om je aandacht. In de serie “Fijne Hapjes” deel ik eens in de twee weken een recept, stel er je eigen walking diner, 7-gangen menu of luxe borrel mee samen!

Courgettekaviaar en Pecorino

Aantal hapjes: 4
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Allergie info: Glutenvrij

Ingrediënten:
– 2 courgettes
– 1 takje rozemarijn
– 1 teentje knoflook
– 1 el olijfolie
– 100 gr Pecorino + iets extra om te garneren
– 200 ml slagroom
– (Keltisch) zeezout en zwarte peper
– Gemalen komijnzaad


Snijd de courgette in ronde plakken en blancheer de plakken twee minuten in gezouten water.

Prak de courgette grot met een vork en meng er al prakkend zout, peper en gemalen komijn naar smaak door. Voeg dan de rozemarijn, geperste knoflook en olijfolie toe en roer dit door het courgettemengsel heen.

Verwarm het courgettemengsel nu in een pan en zet die 2 á 3 minuten op een laag vuur, meng daarna tot een homogene massa. Verwijder het takje rozemarijn en laat het mengsel afkoelen.

Snijd de Pecorino in blokjes en doe die met de slagroom in een kleine pan. Zet de pan op laag vuur en roer totdat er een mooie egale massa is ontstaan. Neem dan de pan van het vuur en laat de pecorinocrème afkoelen.

Verwarm voor het serveren de pecorinocrème tot lauwwarm. Vul vier glazen voor tweederde met de courgettekaviaar en schenk daar de pecorinocrème overheen. Maak het gerecht af met wat geschaafde Pecorino en zwarte peper.

You Might Also Like