Drankjes Recepten

De Basklarinet – Rode biet, appel, druiven en komkommer

26 juli
Appelbietjuice recept

Muziek is kunst. Kunst van klanken, je kunt tonen, textuur en ritme onderscheiden. Kleine nuanceringen en zelfs stilte wordt opgemerkt. Ik vind het fascinerend hoe instrumenten interacteren, hoe ze elkaar versterken en podium geven. Vaak, als ik een vers sapje proef, dan heb ik daar een instrumentele associatie bij.

Net als dat je bij muziek soms een viool of basklarinet de boventoon hoort spelen kun je in een sapje ook een smaakmaker herkennen. Bij muziek, maar ook in een sapje, worden de kwaliteiten benadrukt door omgeving, door interactie en door stilte.

De Basklarinet is de rode biet. Onmiskenbaar aanwezig in dit drankje. De zoetige smaken van de rode biet worden begeleid door de appel, die zorgt tegelijkertijd voor de perfecte zoet-zuur balans zodat het sapje niet flauw wordt. De aardse tonen worden verzacht door de druiven en komkommer, dit om het sapje te begeleiden met gerechten met stevige vis als zalm en aardse smaken.

De Basklarinet

Voor 500 ml – ongeveer 3 glazen
Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten

Ingrediënten
– 2 grote rode bieten
– 1 granny smit appel
– 150 gr witte druiven, pitloos
– ½ komkommer


Verwijder het klokhuis uit de appel. Verwerk alle ingrediënten in de slowjuicer tot sap.
Roer het sap voordat je gaat opdienen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.