De mondharmonica van het orkest is de gember in dit drankje. Aanwezig, gewaardeerd en in balans met de andere smaken en texturen van dit sapje. Dit pittige doch subtiele drankje is geschikt bij sushi met rauwe vis of een kaasplateau.
Muziek is kunst. Kunst van klanken, je kunt tonen, textuur en ritme onderscheiden. Kleine nuanceringen en zelfs stilte wordt opgemerkt. Ik vind het fascinerend hoe instrumenten interacteren, hoe ze elkaar versterken en podium geven. Vaak, als ik een vers sapje proef, dan heb ik daar een instrumentele associatie bij.
Mondharmonica
Voor ongeveer 400 ml – 3 kleine glazen
Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten
Ingrediënten
– 4 stengels bleekselderij
– ½ limoen
– 3 volle handen spinazie
– 1 appel
– 1 peer
Snijd het klokhuis uit de appel en uit de peer.
Verwerk de ingrediënten met de slowjuicer tot sap. Begin met de spinazie. Roer het sap nog even goed door elkaar voordat je inschenkt.