Diner Recepten

Gebakken gnocchi met kerstomaatjes

10 mei

Je kent ze wel, een doordeweekse avond als je moe bent van de dag. Je wilt een snelle maaltijd op tafel zetten, maar tegelijkertijd niet afdoen aan de smakelijkheid. Want een bord goed eten, daar ben je zo ontzettend aan toe. Lieve mensen, hier is je recept!

  • 4 personen  
  • ongeveer 30 minuten bereidingstijd
  • lactosevrij

Ingrediënten

  • 1 kg gnocchi (gedroogde, niet de verse variant!)
  • 800 gr kerstomaatjes
  • 3 tenen knoflook
  • 4 el + 4el olijfolie
  • 150 ml zoete witte wijn
  • 4 el pijnboompitten
  • 50 gr Parmezaanse* kaas
  • 3 takjes munt

Bereiding

Hak de knoflooktenen fijn en haal de kroontjes van de kerstomaatjes.

Je kunt met twee koekenpannen tegelijkertijd werken. In de eerste pan rooster je de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn. In de tweede koekenpan verwarm je 4 eetlepels olijfolie en voeg je de gnocchi toe. Bak de gnocchi in deze pan tot ze rondom mooi bruin en knapperig zijn.

Als de pijnboompitten bruin zijn haal je ze uit de pan en zet je zet apart. Verhit de olijfolie nu in de pan waar de pijnboompitten uitkwamen en voeg de knoflook toe. Zorg dat je kerstomaatjes klaar staan om toe te voegen want de knoflook mag niet aanbranden. Roer de knoflook door de olijfolie en voeg de kerstomaatjes na ongeveer 1 minuut toe (en sneller als je knoflook dreigt te verbranden, zet je vuur dan wel wat zachter).

Roer de kerstomaatjes geregeld om, vergeet ook de gnocchi niet. Zodra de kerstomaatjes open springen voeg je de zoete witte wijn toe. Nu kun je de tomaatjes op middelhoog vuur laten pruttelen.

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en hak de munt fijn.

Verdeel de gnocchi over 4 borden en schep de kerstomaatjes eroverheen. Garneer met Parmezaanse kaas, munt en pijnboompitten.

*Parmezaanse kaas is niet per definitie lactosevrij, dat hangt er o.a. vanaf hoe lang de kaas gerijpt heeft. Vraag een kaasboer om advies!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.