Diner Lunch Recepten

Gegrilde paprikasoep

10 augustus
Gegrilde paprika soep

Laatst was ik in de markthal en toen kreeg ik van een groenteboer een vers gemaakte gegrilde paprikasoep. Dat soepje smaakte ongelofelijk goed, je proeft de zoete accenten van de paprika, versterkt door de grill. Met wat bleekselderij in de soep breng je nog wat pittige, frisse accenten toe.

Gegrilde paprikasoep

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 8 paprika’s, verschillende kleuren (liever geen groene)
– 1 el kokosolie
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 stengel bleekselderij
– 3 grote trostomaten
– 750 ml kippenbouillon


Begin met het grillen en ontvellen van de paprika’s. Leg ze in het geheel in de oven op 225°C, na 20 minuten haal je de paprika’s uit de oven. Als je de paprika’s laat afkoelen in een diepvrieszakje haal je het velletje er heel gemakkelijk af als ze zijn afgekoeld. Vergeet bij het schoonmaken ook de pitjes niet.

Snipper de ui, pers de knoflook uit en snijd de bleekselderij in dunne reepjes. Tot slot maak je partjes van de tomaten.

Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook er in aan. Voeg dan de bleekselderij en tomaten toe en zet even aan.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Na 5 minuten voeg je de gegrilde paprika’s toe, laat nog 5 minuten meekoken.

Zet de staafmixer in de soep en dan is je soep klaar!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.