Diner Lunch Recepten

Gehaktbrood

30 januari

Dit gehaktbrood schuift ik heel regelmatig in de oven. Meestal maak ik het voor het diner en vries ik een deel in. Ideaal voor als je een keer geen zin of tijd hebt om te koken. Ik gebruik het ook wel eens voor een luxe lunch. Een vers afgebakken brood, een beetje uienchutney, blaadje sla. Heerlijk.

  • 4 personen
  • 30 minuten bereidingstijd (waarvan 15 minuten wachten) + 45 minuten in de oven
  • lactosevrij en glutenvrij

Ingrediënten

  • 200 gr gedroogde vijgen
  • 1 kg rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 el appelstroop
  • 1 el dadelstroop
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 1 tl gember
  • 1 tl kruidnagel
  • 1/2 tl zout
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • plantaardige boter

Bereiding

Kook de vijgen in een pannetje met water gedurende 15 minuten. Giet af en laat afkoelen. Snijdt de vijgen in kleine stukjes, houdt er vier achter.

Verwarm de oven op 180 graden

Meng in een keukenmachine (deeghaak) of met de hand het gehakt met het ei, de kruiden en de gehakte vijgen.

Vet een bakblik in met plantaardige boter. Leg de plakjes ontbijtspek in het bakblik, ze mogen best nog wat over de rand hangen, die vouw je straks mooi om het brood.

Verdeel de helft van het gehakt in het bakblik. Zet de vier vijgen erop en verdeel dan de rest van het gehakt erover. Sla het ontbijtspek om het brood heen.

Schuif in de oven voor 45 minuten. Serveer met gebakken aardappeltjes, salade of varieer met warme groentes.

You Might Also Like