Ontbijt Recepten

Gepocheerd ei in een glas

14 juni

In mijn blog over de gourmet- /pocheerpan van Demeyere heb ik het recept voor een perfect gepocheerd ei prijsgegeven. Geserveerd in een wijnglas met een scheutje mooie olijfolie echt een feestje!

Een gepocheerd ei in een glas

Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten
Aantal personen: 4
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 4 eieren
– 4 el extra vergine olijfolie
– 2 el gehakte verse peterselie of bieslook
– zout & peper


Voordat je begint zorg je dat er een laagje water in de hapjespan staat, dan zet je het rekje in de pan. De pannetjes vet je in met wat kokosolie en dan breek je een ei uit in ieder pannetje dat je gebruikt. Hang de pannetjes in het rekje en zet het deksel op de pan.

Nu begint het delicate werk, de timing. Mijn gouden regel is als volgt: je zet het vuur onder de pan op middelhoog vuur. Zodra de randen van de pannetjes met ei wit beginnen (!) te worden time je 2:45 minuten. Daarna haal je de pan van het vuur en haal je de pannetjes uit de pocheerpan.

Voor het serveren gebruik ik een hoekig wijnglas. Schenk onderin het glas een scheutje mooie, zachte olijfolie. Maal daar wat (Keltisch) zeezout en zwarte peper in. Dan leg je het gepocheerd ei in de olijfolie en garneer je met wat verse peterselie of bieslook. Enjoy!

You Might Also Like