Diner Recepten

Groene risotto

25 oktober
Groene risotto van Roos in de Keuken

Zorg dat je voor deze risotto een stevige rijstkorrel gebruikt, dan is de combinatie met de zachte spinazie en de knapperige doperwten namelijk het lekkerst!

Groene risotto

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ongeveer een uur
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 2 el olijfolie + 1 el voor de groene asperges
– 1 wortel, fijngehakt
– 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
– 1 teentje knoflook, geperst
– 150 gr risottorijst, ik gebruik het liefst carnaroli rijst
– flinke scheut Nolly Prat
– 500 gr groentebouillon
– 100 gr doperwten uit de diepvries
– 150 gr groene asperge topjes
– 150 gr spinazie
– 50 gr Parmezaanse kaas,* geraspt

* Zorg dat je voor een lactosevrij dieet een Parmezaanse kaas hebt die lang genoeg gerijpt heeft. Zie voor meer informatie mijn blog over lactose intolerantie.


Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de wortel, bleekselderij, ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de rijst toe. Op het moment dat de rijst begint te verkleuren, ze wordt iets glaziger, blus je af met Nolly Prat.

Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe terwijl jij continue roert. Het is niet gezegd dat je alle bouillon moet gebruiken, proef voortdurend en zorg dat je de risotto niet te gaar kookt.

Voeg halverwege de doperwten toe aan de risotto. Hak de spinazie in reepjes, voeg – samen met de bouillon – ook geleidelijk de spinazie toe.

Verwarm de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de groene aspergetopjes er zachtjes in aan.

Wanneer de rijst gaar is maak je de risotto af door de Parmezaanse kaas door het gerecht te roeren. Maak de borden op en garneer met de groene asperges. Eet smakelijk!

You Might Also Like