Diner Lunch Recepten

Groene soep met waterkers

6 maart
Groene soep

Dit is een echte maaltijdsoep. Als voorgerecht zou ik hem afraden, als lunch is dit gerecht perfect en als lichte avondmaaltijd is de soep ook heel geschikt! 4

  • 4 personen  
  • ongeveer 45 minuten bereidingstijd
  • lactosevrij, glutenvrij  

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 50 gr gemberwortel
  • 2 el olijfolie
  • 2 el komijnzaad
  • 1 tl gemalen folie
  • 2 stengels citroengras
  • 500 ml groentebouillon
  • 250 gedroogde groene linzen
  • 500 gr spinazie
  • 75 gr waterkers
  • 750 ml kokosmelk
  • 2 el citroensap
  • 1 el palmsuiker
  • 1/2 bos koriander

Bereiding

Haal de zaadjes uit de rode peper en hak de peper in kleine stukjes. Snipper de ui, pers de knoflooktenen, snijd de bleekselderij in kleine blokjes en maak dunne plakjes gember. Plet met een groot mes de citroengras een beetje.

Verhit de olijfolie in een soeppan en zet de ui, knoflook, peper, bleekselderij, gember, folie en komijnzaad erin aan. Bak totdat de ui glazig begint te worden maar let op dat de knoflook niet gaat aanbranden. Voeg de citroengras toe, draai even mee en voeg dan de groentebouillon plus 500 ml water en de linzen toe. Laat de linzen ongeveer 30 minuten koken.

Voeg de kokosmelk toe aan de soep en breng de soep opnieuw tegen de kook aan.

Vis de citroengras uit de pan en voeg dan de spinazie en waterkers toe. Laat de groenten slinken en pureer de soep. Breng de soep op smaak met citroensap, palmsuiker en eventueel peper en zout. Serveer de soep met fijngehakte koriander.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.