Recepten

Lactosevrije mascarpone

20 mei

Als je lactose-intolerant bent dan ken je het wel. Je ziet een foto van een gerecht wat je dolgraag zou willen maken. Je kijkt naar het recept en dan staat daar bij de ingrediëntenlijst: ricotta, mascarpone of gorgonzola kaas. Ingrediënten die niet zo gemakkelijk te vervangen zijn. MinusL heeft een mascarpone in het assortiment maar deze is heel beperkt verkrijgbaar. Ik geef je het recept om mascarpone zelf te maken, van lactosevrije slagroom!

  • ongeveer 250 gr 
  • 15 minuten bereidingstijd + 24 uur wachten
  • lactosevrij (let wel op de slagroom)

Ingrediënten

  • 500 gr lactosevrije slagroom (MinusL)
  • 2 el citroensap
  • 1 el water

Bereiding

Verwarm de room tot 80-85 graden au-bain-marie. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een vleesthermometer. Wat je ook kunt doen is een dunne roestvrijstalen kom gebruiken. De temperatuur in deze kom zal niet snel veel warmer worden dan 80 graden. Je doet het in dat geval een beetje op gevoel.

Als de room warm is voeg je het citroensap en het water toe. Roer goed door en blijf warmen gedurende 5 minuten. Haal de kom van het vuur en laat afkoelen. Zet in de koelkast voor een nacht.

Neem nu een kaasdoek, of een schone hydrofielendoek. Hang deze in een kom, bijvoorbeeld met een elastiek of in een vergiet. Zorg in ieder geval dat er vocht uit de room kan druppelen. Schep hier de room in. Laat dit nog 12 uur hangen. Nu heb je mascarpone wat je verder kunt verwerken.

You Might Also Like