Recepten Spreads & sauzen

Hummus van gegrilde pompoen

24 augustus
Pompoen hummus

Dit recept vond ik bij toeval toen ik pompoen door mijn salade wilde verwerken. Ik zocht naar een andere textuur voor bij de broccoli in de salade en ik wilde de pompoen een grilsmaakje meegeven. Het resultaat was deze hummus van gegrilde pompoen en deze heerlijke spread hoeft uiteraard niet alleen in combinatie met salade gegeten te worden. Zie hier!

Trouwens, benieuwd naar de salade waar ik de hummus van gegrilde pompoem in verwerkt heb? Vind het recept voor de Spinaziesalade met avocado, broccoli en hummus van gegrilde pompoen onder de link!

Hummus van gegrilde pompoen

Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten (incl. oventijd)
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 200 gr pompoen, in stukjes van 2,5 cm
– 1 teentje knoflook
– 2 + 1 ½ el olijfolie
– (Keltisch) zeezout & zwarte peper
– 1 blik kikkererwten van 150 gr
– 1 tl komijnzaad
– 2 el tahini
– ½ bos peterselie


Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Pers de teen knoflook uit. Meng 2 el olijfolie, knoflook, zout en peper door de pompoen. Leg de stukjes pompoen op het bakpapier en schuif voor 20-25 minuten in de oven.

Pureer de pompoen met de resterende olijfolie, de kikkererwten (incl. vocht), het komijnzaad, de tahini en de peterselie tot een smeuïge massa. Enjoy!

You Might Also Like