Diner Recepten

Kabeljauw met tomatengratin

15 juni

Ik vind het wel eens lastig om afwisselend te koken met vis. Ik wil graag gevarieerd eten, en vis hoort ook op het weekmenu. Maar ik kom toch snel uit bij een stukje zalm, garnalen of tonijn uit blik. Daar heb ik ook zo mijn “vaste” (lekkere!) recepten voor. Toch heb ik me voorgenomen om eens wat meer te gaan experimenteren. Vandaag deze kabeljauw, door de gedroogde tomaten in de gratin mega smaakvol!

  • voor 4 personen
  • 45 minuten bereidingstijd
  • lactosevrij en glutenvrij

Ingrediënten

  • 500 gr kabeljauwhaas
  • 2 smakelijke tomaten (ik heb Tasty Tom tomaten genomen)
  • 4 gedroogde tomaten + olie
  • peper en zout
  • 4 el + 5 el + 2 el olijfolie
  • 1el witte balsamico azijn
  • 2x 20gr Parmezaanse kaas*, geraspt
  • 4 cherrytomaten
  • halve appel
  • 100 gr botersla
  • 500 gr roseval aardappels
  • 2 takjes verse rozemarijn

*Parmezaanse kaas is niet per definitie lactosevrij, dat hangt er o.a. vanaf hoe lang de kaas gerijpt heeft. Vraag een kaasboer om advies!

Bereiding

Begin met de roseval aardappeltjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijdt de aardappels in 4-8 partjes. Meng ze in een ovenschaal met 5 el olijfolie, wat zout en de takjes rozemarijn. Schuif in de oven voor 30 minuten.

Begin nu met de tomatengratin. Snijdt het vlees van de tomaten in kleine stukjes en hak de gedroogde tomaten fijn. Meng beide soorten tomaat in een kommetje met 1 el olie van de gedroogde tomaten. Meng er nu 20 gr geraspte Parmezaanse kaas doorheen.

Neem een tweede ovenschaal een leg daar de kabeljauw in. Smeer in met 4 el olijfolie, de rest mag je in de ovenschaal laten liggen. Verdeel de tomatengratin over de kabeljauwhaasjes.

De laatste 12 minuten van de aardappels zet je de kabeljauw erbij.

Als laatste maak je de salade. Vermeng de olijfolie met de witte balsamicoazijn, peper en zout. Snijdt de appel in kleine stukjes en de cherrytomaten in partjes. Meng met de botersla door de dressing.

Serveer de kabeljauw met de aardappels en geef de salade er apart bij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.