Recepten Spreads & sauzen

Ketchup

14 januari

Deze ketchup is veel lekkerder dan de variant die je uit zo’n grote fles van de supermarkt koopt. Hij is puur en vol smaak. Bovendien, als je hem eet hoef je je niet in te houden. Er zit wat suiker in, maar de saus bestaat voornamelijk uit tomaten. Als je de ketchup goed afgesloten bewaard in de koelkast gaat hij 4-5 dagen mee.

  • ongeveer 250 ml  
  • 30 minuten bereidingstijd
  • lactosevrij

Ingrediënten

  • 20 ml water
  • 30 gr kristalsuiker
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 1 el worcestersaus
  • 1 el honing
  • 1/2 tl serehpoeder
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • zwarte peper

Bereiding

Breng het water met de suiker in een steelpannetje aan de kook en laat even inkoken tot het suikerwater tot het water zo stroperig is dat je een streep in de pan kunt trekken.

Voeg nu tomatenpuree toe en bak goed aan. Neem hiervoor een minuut de tijd.

Voeg dan de tomaten toe, roer goed. Hak eventueel nog wat tomaten in kleinere stukjes. Voeg dan de worcestersaus, honing, serehpoeder, de rode peper en wat zwarte peper naar smaak toe. Roer goed en laat 10 minuten op zacht puur pruttelen.

Gebruik je staafmixer om er een zachte saus van te maken. Laat afkoelen en bewaar de ketchup in de koelkast.

You Might Also Like