Diner Lunch Recepten

Kippensoep

19 maart
Kippensoep

Kippensoep is eigenlijk altijd een succes. Er zijn talloze varianten, met of zonder room, met of zonder wijn, met of zonder stukjes aardappel. Dat maakt de soep denk ik ook zo leuk om te maken, je kunt er echt instoppen waar je zin in hebt. Gebruik dit recept dan ook als basis, en combineer met je eigen kookkunsten!

  • (Voorgerecht) voor 8 personen  
  • ongeveer 45 minuten bereidingstijd
  • lactosevrij, glutenvrij  

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kippenpoten
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 laurierbladeren
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 preien
  • 100 ml sherry
  • 250 ml sojaroom

Bereiding

Leg de twee kippenpoten in een kookpan in een laag water (ze moeten net onder staan). Leg het deksel op de pan en breng de poten aan de kook. Kook ze ongeveer 30 minuten op laag vuur.

Ondertussen snipper je de ui en pers je de knoflook. Snijdt de prei in halve ringen en de bleekselderij in stukjes. Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de groente en de laurierbladeren aan totdat ze zacht beginnen te worden. Blus de groente af met de sherry.

Voeg dan de kippenbouillon en het vocht van de kippenpoten bij de groenten. Kook de soep nog ongeveer 20 minuten. Haal ondertussen het vlees van de kippenpoten af. Deze kook je de laatste 5 minuten nog mee met de soep.

Haal de soep van het vuur en roer de sojaroom erdoor. Het lekkerst is de soep als je hem nu een paar uur laat staan en later weer opwarmt. Direct serveren kan natuurlijk ook!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.