Recepten Zoet

Kleine amandelcake met chocolade en sinaasappel

24 juni

Ik ben dol op de combinatie van sinaasappel en chocolade. In combinatie met de amandelcake die ik als basis gebruik is dit cake’je echt een kleine traktatie!

  • ongeveer 10 cake’jes
  • ongeveer 45 minuten bereidingstijd (incl oven)
  • lactosevrij

Ingrediënten

  • 200 gram plantaardige boter
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • snuf zout
  • 3 el cacao
  • rasp van 1 sinaasappel
  • sap van 1 sinaasappel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Mix de plantaardige boter met de basterdsuiker tot dit een smeuïge massa is. Voeg dan een voor een de eieren toe. Als laatste voeg je het vanille extract toe.

Meng nu het zelfrijzend bakmeel, het amandelmeel en het snufje zout mee. Mix nog een een tijdje op niet al te hoge snelheid, je ziet de kleur lichter worden, dat is goed.

Als laatste voeg je het cacaopoeder met het sinaasappel sap en rasp toe.

Verdeel het beslag over 10 cakevormpjes. Ik heb vormpjes in de vorm van een bloem gebruikt maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Schuif ze voor 25 minuten in de oven.

Na 25 minuten prik je met een sateprikker in het midden van een cake’je. Als je de sateprikker eruit haalt moet hij zo goed als schoon zijn.

Laat de cake’jes afkoelen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.