Diner Recepten

Krieltjes met garnalen en zeekraal uit de BBQ

22 juni

Het BBQ seizoen is weer geopend en dat betekent dat onze favorieten één voor één weer langskomen. Dit gerecht kun je gerust een bordje zomergeluk noemen. Heerlijk na een warme dag, naast elkaar op de buitenbank, genieten van dit heerlijke bordje comfort food.

  • voor 2 personen
  • ongeveer 20 minuten (als de BBQ warm is)
  • lactosevrij, glutenvrij

Ingrediënten

  • 400 gr krieltjes, in de schil
  • 300 gr gamba’s, ongekookt en gepeld
  • 100 gr zeekraal
  • 2 tl peri peri rub (van not just BBQ – te koop bij Foodelicious no spon)
  • 3el + 2el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Verder nodig: een wok voor op de BBQ. Wij gebruiken de wok van Big Green Egg (no spon)

Optioneel: rookhout

Bereiding

Steek de BBQ aan en breng naar een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Kook de krieltjes in de schil net aan gaar. Halveer ze als ze afgekoeld zijn. Roer ze om met 3el olijfolie en 1 tl peri peri rub.

Marineer de gamba’s met 2 el olijfolie en een geperste teen knoflook.

Was de zeekraal met koud water.

Wok de krieltjes in de wok gedurende 10 minuten. Bij het wokken van de krieltjes moet je nog geen rookhout gebruiken, dan slaan de krieltjes zwart uit.

Als de krieltjes krokant zijn voeg je de garnalen toe. Nu is ook het moment om rookhout toe te voegen. Bestrooi je wok met de laatste tl peri peri rub.

De garnalen heb je een minuut of 5 op de BBQ. Kijk vooral goed naar je garnalen. Zijn ze nog glazig? Dan nog even door! Zijn ze mooi roze? Dat is het teken dat ze klaar zijn. In de laatste minuut voeg je de zeekraal toe. Even goed doorroeren en dan direct van de BBQ af.

Schep je gerecht op de borden en geniet!

Op de BBQ
Peri peri rub

You Might Also Like