Recepten Zoet

Appeltaart

28 januari

Ik houd er van om nieuwe taarten te ontdekken, om nieuwe smaken, texturen en ingrediënten te proberen. Elke verjaardag staat er wel een nieuw exemplaar te pronken. Naast een appeltaart, dat altijd. Appeltaart hoort erbij. Hoe lekker een aantrekkelijk de andere taarten ook zijn, de appeltaart gaat altijd tot de laatste kruimel op. Ik geef je het recept voor een lactosevrije variant!

  • taartvorm van 24cm, 10 stukken
  • 2 uur inclusief 1,5 uur wachten
  • lactosevrij 

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 100 gr + 100 gr suiker
  • 175 gr margarine + extra om je taartvorm in te vetten
  • 2 eieren, losgeklopt
  • zout
  • 1 kilo Elstar appelen
  • 2 tl kaneel

Bereiding

Begin met het maken van het deeg. Kneed in een keukenmachine of met de hand de bloem, 100 gr suiker, de margarine, 1,5 ei en wat zout tot een mooi deeg. Vorm er een bal van en leg in de koelkast te rusten. Als je net als ik houdt van een “bite” in de korst, is het rusten van het deeg een essentiële stap. Als je de stap van het rusten van het deeg overslaat is je taart na het bakken wat zanderiger.

Ondertussen kan je de appels schillen en in blokjes snijden. Meng de resterende suiker en het kaneel erdoor.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de taartvorm in. Na een half uur haal je het deeg uit de koelkast. Bekleed de bakvorm met het deeg, en houdt ongeveer 20% van het deeg over voor de afwerking van de taart.

Stort de appels in op het deeg. Werk je appeltaart af met het klassieke raster.

Smeer het deeg aan de bovenkant van je taart in met het resterende ei.

Zet je taart in de oven voor ongeveer 60 minuten. Laat zeker een uur afkoelen voordat je hem aansnijdt.

You Might Also Like