Recepten Spreads & sauzen

Lactosevrije bechamelsaus

10 januari

Als je enigszins ervaren bent in de keuken heb je een recept voor bechamelsaus. Het is niet alleen dat lekkere melksausje tussen je lasagne-lagen, het is ook de basis voor een kaassaus of een gratineer. Als je de bechamelsaus maakt met plantaardige boter en lactosevrije melk is je saus vrij van lactose. En dat is heel fijn, want een bechamelsaus is een basis voor in talloze recepten!

  • ongeveer 250 ml bechamelsaus
  • 15 minuten bereidingstijd
  • lactosevrij (boter en de melk)

Ingrediënten

  • 30 gr plantaardige boter
  • 30 gr bloem
  • 300 ml volle lactosevrije melk
  • 1/4 tl nootmuskaat

Bereiding

Smelt de boter in een pannetje totdat het gaat borrelen. Voeg nu in een keer de bloem toe. Roer goed door en laat de bloem ook even meebakken. Het is belangrijk dat je de bloem aanbakt, anders smaakt je bechamelsaus naar bloem.

Voeg nu in drie stappen de melk toe. Roer ondertussen heel goed, er moeten geen klontjes meer in zitten. Roer de de nootmuskaat door de saus. Laat nog 5 minuten pruttelen.

Dit is een bechamelsaus die klaar is voor gebruik. Als je een kaassaus wilt, voeg dan op het einde nog 70 gr belegen kaas toe (als je een lactosevrije kaassaus wilt, let dan goed op welke kaas je gebruikt! Vraag je kaasboer om advies).

You Might Also Like