Diner Recepten

Linguine met broccoli en ansjovis

23 september
Linguine met broccoli en ansjovis

Wist je dat broccoli en ansjovis heel goed samengaan? Als je dit gerecht gaat maken smelt de ansjovis langzaam door de broccoli heen, de knoflook en de rode peper geven de juiste pittigheid aan het zilte gerecht. Buon appetito roep je direct als je deze pasta eet..

Linguine met broccoli en ansjovis

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Allergie info: Lactosevrij

Ingrediënten:
– 200 gr linguine
– 1 kleine broccoli
– 1 ui
– 8 ansjovisfilets
– klein handje gebrande cashewnoten
– 1 teentje knoflook
– 1 rode peper
– een handje geraspte Parmezaanse kaas*
– 2 el olijfolie

* Let bij een lactose intolerantie op dat de Parmezaanse kaas lang genoeg gerijpt heeft. Zie voor meer informatie mijn blog over lactose intolerantie.


Snijdt de roosjes van de broccoli kort van de steel af en hak de steel in kleine stukjes. Pers de knoflook uit en snipper de ui. Ontdoe de peper van haar zaadjes en snijd in kleine stukjes.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Zet de knoflook, peper en de ui kort in de olijfolie aan en voeg dan de gehakte broccoli toe. Roer goed door elkaar en leg dan de ansjovis in de pan. Leg een deksel op de pan en laat de broccoli 15 minuten rustig gaar stoven.

Na 15 minuten voeg je de kleingesneden broccoliroosjes toe. Leg de deksel weer op de pan en zorg dat de broccoliroosjes ook gaar worden.

Kook ondertussen de linguine gaar.

Meng de linguine door de broccolistoof. Verdeel de pasta over de borden en verdeel er de cashewnoten en de Parmezaanse kaas over.

You Might Also Like