Ontbijt Recepten

Luxe ontbijt van avocado

1 november
Luxe ontbijt met avocado, tomaat en champignons op Roos in de Keuken

Ik kan echt genieten van de zondagochtend. Als ik wakker word kan ik me nog een keertje omdraaien en dan eens rustig verzinnen in wat voor ontbijt ik trek heb. Soms heb ik heel veel zin in een lekkere zuurdesemboterham met kaas of grillworst, soms in een omelet met ontbijtspek en tomaat. Deze ochtend had ik een enorme trek in avocado. Sinds dat ik terug ben uit Zuid-Afrika & Mozambique heb ik deze vrucht weer helemaal ontdekt!

Ik ga even terug naar het Highgrove house in “Witrivier”, Zuid-Afrika. ’s Ochtends maakten we een wandeling door de plantage met avocado bomen, ondertussen werd de tafel gedekt. Vanaf het terras keken we prachtig weg op de plantages en de ochtendzon. Er werd mij een halve avocado, wat geroosterde cherrytomaatjes en gebakken champignons geserveerd. Verrukkelijk!

Luxe ontbijt van avocado

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Allergie info: Glutenvrij

Ingrediënten:
– 1 avocado
– 100 gr cherrytomaten
– 50 gr kastanje champignons
– ½ el kokosolie
– (Keltisch) zeezout en zwarte peper
– 2 el olijfolie


Halveer de avocado en snijd die in dunne plakken. Schik op een mooi bord.

Snijdt de kastanje champignons in plakjes. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en bak de champignons met wat peper en zout. Leg ze bij de avocado op het bord.

Zodra je de champignons uit de koekenpan hebt gehaald bak je de gehalveerde cherrytomaten in het resterende bakvet. De tomaatjes mogen stevig blijven. Leg ze bij de avocado en de champignons.

Eventueel kun je het ontbijtgerecht nog wat opleuken met een reepje paprika of wat brie. Druppel wat olijfolie over je gerecht om het af te maken. Goedemorgen!!

You Might Also Like