Diner Recepten

Mijn bordje vis

18 juni

Mijn schoonouders wonen in Zeeland en daar gaan zij vaak naar een hele goede visboer in Yerseke. Ze halen daar ook wel eens een “visslaatje”, een zalige zalmsalade met gerookte zalm, heilbot, surimi en Hollandse garnalen. Lactosevrij! Het is écht feest als je dat mag eten.

Maar ja, ik zie mijn schoonouders niet iedere dag en ze gaan ook zeker niet altijd naar de visboer. Ik bedacht dat ik ook zelf eens aan de slag kon. Een heerlijk gerecht voor een liefhebber.

  • voor 2 personen (hoofdmaaltijd) of 4 personen (lunch)
  • bereidingstijd 45 minuten
  • lactosevrij

Ingredienten

Voor de aardappelsalade

  • 150 gr kruimige aardappels
  • 1 blikje rode zalm van Fish Tales, uitgelekt
  • 4 el mayonaise (let op lactose)
  • zout en peper
  • 1 tl cocktailsaus
  • 75 gr gerookte zalm

Voor de gevulde komkommers

  • 1/2 komkommer
  • 4 tl lactosevrije roomkaas
  • 25 gr gerookte zalm

Voor de gevulde tomaten

  • 4 tasty tom tomaten
  • 50 gr Hollandse garnalen
  • 2 el cocktailsaus
  • 1/2 el haverroom

Garnering

  • 50 gr Hollandse garnalen
  • 3 takjes peterselie, de blaadjes fijngehakt

Bereiding

Kook de aardappelen in de schil gaar. Laat afkoelen. Haal het velletje van de aardappels af en prak met een vork.

Meng de aardappelen met de mayonaise en de zalm. Breng op smaak met peper en zout.

Leg een mooi bolletje van de zalmsalade in het midden van het bord. Bekleed de bolletjes met gerookte zalm.

Snijdt nu de komkommer in 4 dikke plakken. Hol de komkommer een beetje uit en lepel er de roomkaas in. Leg op de roomkaas een reepje gerookte zalm. Leg de komkommer naast het bolletje zalmsalade op het bord.

Snijdt de bovenkant van de tomaten en hol ze uit. Zorg dat de tomaten goed droog zijn.

Meng de garnalen met de cocktailsaus en de haverroom in een kommetje. Vul de tomaten ermee en leg de tomaten op het bord naast het bolletje zalmsalade.

Garneer het gerecht met de overgebleven Hollandse garnalen en fijngehakte peterselie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.