Diner Recepten Zoet

Overheerlijke abrikozen crumble

7 juni

Ze liggen er weer, heerlijke verse abrikozen. Het zijn altijd maar een paar weken per jaar dat je ze goed kunt krijgen. Als ik ze zie neem ik ze mee en maak ik er abrikozen crumble van. Wat een verwennerij!

  • ongeveer 4 personen
  • 30 minuten bereidingstijd
  • lactosevrij

Ingrediënten

  • 500 gram verse abrikozen, ieder in 8 stukjes en zonder pit
  • 150 gr bevroren bramen
  • 25 gr suiker
  • sap van een halve citroen
  • 150 gr bloem
  • 75 gr plantaardige boter
  • 1/2 tl kaneel
  • 25 gr suiker
  • snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng in een ovenschaal de abrikozen met de bramen, het citroensap en het suiker.

Kneed met je handen de bloem met de plantaardige boter, de suiker, het kaneel en het zout tot een kruimelig deeg. Als er te veel bloem overblijft, blijf dan gewoon kneden. De boter wordt dan iets zachter en neemt dan meer bloem op.

Verkruimel het deeg boven het fruit.

Zet in de oven voor 25 minuten. Serveer (lauw)warm.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.