Diner Recepten

Pappardelle met gegrilde groente

21 januari

Je kunt dit recept zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld kant-en-klare verse pasta kopen, of je pasta zelf draaien. Je kunt zelf groentes grillen in de oven of de grill, of je koopt kant-en-klare gegrilde groente uit de vriezer. Alleen de pesto, die zou ik zelf maken. Echt een fluitje van een cent en dat maakt voor dit gerecht wel het verschil.

  • 2 personen
  • ongeveer 15 minuten
  • lactosevrij

Ingredienten

  • 250 gr verse pappardelle
  • 15 gr verse basilicum, alleen de blaadjes
  • 1 limoen
  • 5 el + 2 el olijfolie
  • 20 gr Parmezaanse kaas*
  • 400 gr gegrilde groente (vriezer)
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 bol lactosevrije mozzarella

Bereiding

Start met de pesto. Gebruik je staafmixer en maak een pesto van de olijfolie, basilicum en de Parmezaanse kaas. Rasp de limoen en meng de schil door je pesto. Pers nu een halve limoen uit boven je pesto en meng dit ook nog even door.

Rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren.

Breng ruim water aan de kook en kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem 3 el van het kookvocht en roer dat door de pesto heen.

Bak in een ruime koekenpan de gegrilde groente in de restende olijfolie tot ze warm zijn.

Als de pasta klaar is giet je deze af en roer je de pasta door de groentes. Als laatste voeg je de pesto toe.

Snijdt de mozzarella in 4 stukken. Serveer de pasta met de mozzarella en de pijnboompitten.

*Parmezaanse kaas is niet per definitie lactosevrij, dat hangt er o.a. vanaf hoe lang de kaas gerijpt heeft. Vraag een kaasboer om advies!

You Might Also Like