Diner Lunch Recepten

Pittige tomaat-pompoen soep

21 juni
Pittige tomaat-pompoensoep

In mijn blog over Fattoria La Vialla heb ik verteld over de gepelde tomaten die ik als basis voor deze soep gebruik. Ik vind ze met name zo geschikt omdat ze een hele intense smaak hebben, hierdoor kunnen ze gemakkelijk tegen de rode curry op!

Pittige tomaat-pompoen soep

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten
Aantal personen: 4
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 500 gr gepelde tomaten van La Vialla, in stukjes
– ½ flespompoen, geschild en in stukjes
– 1 el rode currypasta
– 500 ml bouillon (liefst de tomatenbouillon van Kallo)
– 1 el olijfolie


Verwarm de olijfolie samen met de rode currypasta in een kookpan. De currypasta laat je een beetje meebakken, hij mag niet verkleuren. Na ongeveer 1 minuut voeg je de stukjes pompoen mee.

Laat de pompoen ongeveer 5 minuutjes meebakken en voeg dan de gepelde tomaten en de kippenbouillon toe. Roer even door en leg dan het deksel op de pan. Laat de soep koken.

Na 20 minuten haal je de pan van het vuur en mix je de soep met een staafmixer. À table!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.