Diner Recepten

Pizza avond!

19 januari

Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn, evenmin perfect volgens authentiek recept. Deze pizza’s zijn heerlijk en staan snel op tafel. Het hele gezin zit lekker te eten en dat is heel wat waard!

  • recept voor 1 pizza (1 persoon)
  • 30 minuten bereidingstijd
  • lactosevrij

Basis

  • Magioni Bloemkool pizzabodem
  • 1/2 Portie basis tomatensaus of kant-en-klare pizzasaus
  • Eventueel teentje knoflook
  • Eventueel 1 el gedroogde oregano

Je kunt een portie (400ml) basis tomatensaus gebruiken. Kook de saus in met een extra teentje geperste knoflook en 1 el gedroogde oregano. Kook in tot ongeveer 250 ml, dit is voldoende voor 2 pizzabodems. Je kunt ook een kant-en-klare pizzasaus gebruiken.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de Magioni Bloemkool pizzabodem 2-3 minuten zonder dat deze belegd is.

Pizza Margherita

  • 1 bol lactosevrije mozzarella, in dunne plakjes
  • 10 blaadjes verse basilicum

Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem. Leg er de basilicumblaadjes en de mozzarella bovenop.

Schuif de pizza in de oven voor 8-10 minuten.

Pizza met tonijn

  • 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
  • 1 bol lactosevrije mozzarella, in dunne plakjes
  • 2 takjes verse oregano
  • 1/2 rode peper, fijngehakt
  • 1/2 rode ui, in dunne halve ringen
  • 1 tl kappertjes, fijngehakt

Smeer de tomatensaus uit over de pizzabodem. Verdeel de oregano en rode peper over de tomatensaus. Beleg nu met tonijn, rode ui en kappertjes. Als laatste leg je de mozzarella op de pizza.

Schuif de pizza nu voor 8-10 minuten in de oven.

Pizza met tonijn

Pizza met basilicumpesto en San Daniele

  • 25 gr San Daniële
  • 1 el pijnboompitten, geroosterd
  • 15 gr basilicum, de blaadjes
  • 20 gr Parmezaanse kaas*
  • 3 el olijfolie
  • 1 bol lactosevrije mozzarella, in dunne plakjes
  • Plukje rucola
  • 1/2 rode peper, fijngehakt

Maak de basilicumpesto door de basilicumblaadjes, de olijfolie en de Parmezaanse kaas met een staafmixer te pureren.

Smeer de tomatensaus uit over de pizzabodem. Verdeel de rode peper en de basilicumpesto over de tomatensaus. Beleg de pizza nu met San Daniële en verdeel daar de mozzarella over. Als laatste de pijnboompitten.

Schuif de pizza nu voor 8-10 minuten in de oven. Garneer met rucola.

*Parmezaanse kaas is niet per definitie lactosevrij, dat hangt er o.a. vanaf hoe lang de kaas gerijpt heeft. Vraag een kaasboer om advies!

Pizza met basilicumpesto en San Daniële

Pizza Salmone

  • 75 gr gerookte zalm
  • 5 gedroogde tomaten, in stukjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 bol lactosevrije mozzarella, in dunne plakjes
  • een plukje rucola

Smeer de tomatensaus uit over de pizzabodem en verdeel hier de gedroogde tomaatjes en de uienringen overheen. Leg de mozzarella op de pizza.

Schuif de pizza nu voor 8-10 minuten in de oven. Zodra de pizza uit de oven komt verdeel je de gerookte zalm over de pizza.

Garneer met rucola.

Pizza Salmone

You Might Also Like