Niet alleen ik ben dol op dit recept voor een vegetarische bolognaise met linzen, mijn dochter van 1 likt haar vingers erbij af. Het lekkerst is is hij als je hem een dag van te voren maakt, ideaal: na een lange werkdag even opwarmen, pasta koken en genieten!
- 4 personen
- ongeveer 30 minuten bereidingstijd
- lactosevrij
Ingrediënten
- 300 gr wortel
- 4 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- 140 gr tomatenpuree
- 1 blokje groentebouillon
- 2 tl gedroogde oregano
- 6 el zwarte balsamicoazijn
- 3 tl suiker
- 500 gr cherrytomaten
- 2 blikken (800 gr) linzen
- 400 gr rigatoni (pasta)
Bereiding
Begin met het snijden van je groenten, snijdt de wortel in kleine blokjes. Hoe fijner, hoe lekkerder je saus. De knoflook mag geperst worden.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de wortel en de knoflook kort aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak die ongeveer een minuut mee. Voeg nu 400 ml water en het bouillonblokje toe en roer het geheel goed door. Breng de “saus” op smaak met balsamicoazijn, oregano en suiker. Leg het deksel op de pan en laat 10 minuten stoven.
Ondertussen was je de tomaatjes en snijd je ze door de helft. Voeg ze na 5 minuten toe aan je stoofpot. Laat de linzen uitlekken en voeg ze ook toe.
Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep de pasta door de saus. Geniet!