Diner Recepten

Rijstschotel met gerookte makreel en bleekselderij

6 oktober
Rijstschotel met gerookte makreel en bleekselderij

Bleekselderij en gerookte makreel zijn samen een onovertroffen combinatie. De bleekselderij verfrist de rokerige, vette vis. Ik vind dit een geweldig gerecht voor de doordeweekse avond, het gerecht staat snel op tafel, is gezond en is super lekker!

Rijstschotel met gerookte makreel en bleekselderij

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 150 gr basmatirijst
– 300 gr groentebouillon
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 8 stengels bleekselderij
– 2 tomaten
– 20 gr pompoenpitten, geroosterd
– 2 makreelfilets
– 1,5 tl kaneel
– 2 el olijfolie
– 0,5 tl piri piri


Kook de basmatirijst in de groentebouillon. Als de rijst bijna gaar is zet je het vuur uit, laat de rijst nog 15 minuten nagaren.

Pers de knoflooktenen uit, snipper de ui en snijd de bleekselderij in flinterdunne plakjes. Ontdoe de tomaten van de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Neem een koekenpan en verwarm de olijfolie met de knoflook en de ui. Leg ook de bleekselderij en de tomaat erbij. Na 5 minuten voeg je de kaneel en de piri piri aan het groentemengsel toe, roer goed door en laat het mengsel nog 5 minuten doorgaren.

Pluk de makreelfilets tot kleine stukjes, verwijder eventueel nog wat graatjes.

Meng nu de rijst met de makreelfilet. Garneer de borden met de geroosterde pompoenpitten.

You Might Also Like