Diner Recepten

Risotto met katenspek en limabonen

28 juli
Risotto met limabonen en katenspek

Limabonen door de risotto klinkt misschien een beetje gek maar verrijkt met de smaak van rozemarijn is dat zo’n te gekke combinatie! De krokante katenspek maakt het palet aan smaken in je mond compleet, ik kijk altijd uit naar deze maaltijd!

Risotto met katenspek en limabonen

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 1 wortel
– 1 stengel bleekselderij
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 3 el olijfolie
– 150 gr risottorijst, ik gebruik het liefst carnaroli rijst
– flinke scheut Nolly Prat
– 3 takjes verse rozemarijn
– 500 ml kippenbouillon
– 1 blik limabonen (ook wel boterbonen of reuzenbonen genoemd) van 400 gr
– 150 gr katenspek, aan een stuk
– 50 gr Parmezaanse kaas*, geraspt.

*Zorg dat je voor een lactosevrij dieet een Parmezaanse kaas hebt die lang genoeg gerijpt heeft. Zie voor meer informatie mijn blog over lactose intolerantie.


Snijd de wortel en bleekselderij in kleine stukjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de wortel, bleekselderij, ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de rijst toe. Op het moment dat de rijst begint te verkleuren, ze wordt iets glaziger, blus je af met Nolly Prat.

Leg de takjes rozemarijn (in z’n geheel!) op de risotto. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe terwijl jij continue roert. Het is niet gezegd dat je alle bouillon moet gebruiken, proef voortdurend en zorg dat je de risotto niet te gaar kookt. Als je denkt dat de risotto halverwege is voeg je de limabonen toe.

Snijd ondertussen de katenspek in plakjes en bak ze in een koekenpan zachtjes uit. Je hoeft geen vet toe te voegen, de katenspek is vet genoeg om niet aan te bakken.

Wanneer de rijst gaar is haal je de rozemarijn uit de pan. Er blijven misschien wat blaadjes achter, dat is niet erg. Draai de plakjes katenspek door de risotto heen en maak af met de Parmezaanse kaas.

You Might Also Like