Diner Lunch Recepten

Romige aspergesoep

9 juni

Dit is geen aspergesoep waarbij je simpelweg je asperges kookt en pureert. Nee, dit is een soep waar je verschillende stappen doorloopt, waardoor je smaken optimaliseert en een perfecte romige textuur krijgt. Het is niet moeilijk, de crux zit vooral in je geduld.

  • ongeveer 6 personen
  • 1,5 uur bereidingstijd incl wachttijd
  • lactosevrij

Ingrediënten

  • 500 gram verse asperges
  • 1,5 liter kippenbouillon (let op lactose)
  • 30 gr plantaardige boter
  • 30 gr bloem
  • 1 eierdooier
  • 2 el lactosevrije room

Bereiding

Schil de asperges en snijdt het harde kontje van de steel af. Neem een grote soeppan en kook de kippenbouillon met de schillen en de kontjes ongeveer 45 minuten. Terwijl je de schillen kookt hang je in een vergiet de asperges (in stukken) boven de pan, stoom ze in 20 minuten gaar.

Schenk de bouillon door een zeef zodat je de schillen en kontjes eruit kunt halen. In dezelfde soeppan smelt je nu de plantaardige boter. Voeg de bloem toe en bak de bloem aan in de boter, ongeveer een minuut (maar laat niet verbranden!).

Voeg nu een soeplepel bouillon toe, roer goed zodat er geen klontjes zijn. Herhaal dit nog 2-3 keer en voeg uiteindelijk alle bouillon toe. Breng aan de kook.

Roer in een ander kommetje de eierdooier en de room door elkaar. Voeg een soeplepel van de soep toe en roer met een garde goed door. Voeg nog een soeplepel toe en blijf roeren. Nu kan je de soep met eierdooier in de grote soeppan gieten. Voeg ook de gestoomde asperges toe.

Pureer de soep en serveer. Deze soep is heerlijk op een warme dag als je toe bent aan iets hartigs!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.