Diner Recepten

Sichuan Eggplant

4 september
Boeren aubergine

Ik ken een meesterlijk goed Chinees restaurant in Rotterdam, San San. San San bereidt gerechten volgens de Szechuan keuken, daar ben ik dol op omdat het zo kruidig, spicy en smaakvol is. Op de kaart staat een gerecht dat heet “Sichuan Eggplant”, een absolute favoriet van de familie Roos! Omdat ik het ook heerlijk vind om in een goed gesorteerde Aziatische supermarkt alle sauzen, sambals en kruiden te verkennen ben ik aan de slag gegaan met het recept voor dit gerecht. Voilà, hier is het dan! Ik ben er trots op!

Sichuan Eggplant

Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 1 el kokosolie
– 200 gr varkensgehakt
– 2 el fijngehakte knoflook
– 2 el fijngehakte verse gember
– 1 kleine ui, gesnipperd
– 100 ml kippenbouillon
– 3 el Shaoxing rijstwijn
– 3 el zwarte rijstazijn
– 2 el Chinese donkere sojasaus
– 2 el suiker
– 1 el Toban Djang (Chilibonensaus)
– 1 el Sichuan peper
– ½ tl zwarte peper
– 2 aubergines
– 1 el sesamolie
– 2 lente ui, in ringetjes


Roerbak het gehakt in de kokosolie in 3 minuten bruin. Voeg dan de knoflook, de gember en de ui toe en roerbak 3 minuten mee.

Voeg de kippenbouillon, de rijstwijn, rijstazijn, sojasaus, suiker, chilibonensaus, sichuan peper en zwarte peper toe en laat het geheel aan de kook komen.

Snijd ondertussen de aubergines in kleine blokjes (van ongeveer 1 cm). Zodra de saus kookt voeg je de aubergines toe. Laat de aubergines ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen en serveer het gerecht dan met rijst, komkommersalade of een ander Chinees gerecht.

You Might Also Like