Een echte Italiaanse pasta vind ik het, deze spaghetti met aubergine saus. De combinatie met de volrijpe tomaten en de zoute spekjes maken dit een uiterst smakelijk mediterraan gerecht.
Spaghetti met stevige auberginesaus
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Allergie info: Lactosevrij*
*Let op dat je Parmezaanse kaas gebruikt die lang genoeg gerijpt heeft. Zie ook mijn blog over lactose intolerantie voor meer informatie.
Ingrediënten:
– 1 aubergine, in dobbelsteentjes
– 1 el zout
– 3 el olijfolie
– 200 gr gerookte spekblokjes
– 1 ui, in halve ringen
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 rode peper, fijngehakt
– 2 el zwarte balsamico azijn
– 2 tomaten, in blokjes
– 200 gr spaghetti
– handje geraspte Parmezaanse kaas
Begin met het snijden van de aubergine, maak dubbelsteentjes. Leg de blokjes in een vergiet en strooi het zout eroverheen. Laat dit zo staan.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en rode peper erin. Na twee minuten voeg je de gerookte spekblokjes toe. Laat de spekblokjes even goed meebakken. Blus dan af met de zwarte balsamicoazijn.
Spoel de aubergineblokjes met water en voeg ze toe aan de spekblokjes. Bak de aubergine gaar en voeg dan de tomaten toe. Na drie minuten zet je het vuur uit.
Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de saus door de spaghetti, meng er de helft van de Parmezaanse kaas doorheen en dien op. Bestrooi het gerecht met de rest van de kaas.