Diner Recepten

Strozzapreti met gepofte knoflook en paddenstoelen

2 januari
Strozzapreti met gepofte knoflook en paddenstoelen

Het is geen kunst om een makkelijke maaltijd op tafel te zetten waarvan iedereen zit te smullen. Het geheim zit in dit gerecht in de voorbereiding. Neem ergens op de dag (of de dag/avond ervoor) de moeite om een bol knoflook in aluminiumfolie te verpakken en in de oven de poffen. Simpeler kan niet!

  • 4 personen  
  • ongeveer 30 minuten bereidingstijd (en een uur in de oven)
  • lactosevrij, glutenvrij  

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 400 gr strozzapreti pasta
  • 1+1 el olijfolie
  • 300 ml Oatly! Haver Cuisine Biohaverroom
  • 500 gr gemengde paddestoelen
  • 50 gr Parmezaanse kaas*, geraspt
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • zwarte peper en zout

Bereiding

Zorg dat je gepofte knoflook klaar is voordat je aan dit gerecht gaat beginnen. Verwarm de oven voor op 160graden. Leg een bol knoflook (geheel) op een vel aluminiumfolie en overgiet met 1 el olijfolie. Wikkel de folie om de knoflookbol heen en schuif in de oven voor 60 minuten. Daarna haal je de bol in het aluminiumfolie eruit en laat je hem afkoelen.

Als je knoflook is afgekoeld knijp je het vlees uit de schillen. Prak de knoflook nog even goed door elkaar en roer de tijm en oregano erdoor.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Scheur en snijdt de paddenstoelen in hapklare stukken. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen. Afhankelijk van welke paddenstoelen je hebt faseer je. Kastagnechampignons en shiitake zijn bijvoorbeeld goed om mee te starten, en buidelzwam hoef je niet eerder dan 2 minuten voor het einde toe te voegen.

Als de paddenstoelen zo goed als gaar zijn voeg je de haverroom toe. Haverroom dikt iets minder makkelijk in, daarentegen zitten er behoorlijk minder calorieën in. Je kunt ook voor een (lactosevrije) room kiezen. Kruimel het bouillonblokje over de paddenstoelensaus. Roer goed zodat je geen klontjes van het bouillonblokje hebt.

Voeg nu de gepofte knoflook toe en laat de saus 3-4 minuten zachtjes inkoken. Ongeveer halverwege voeg je de Parmezaanse kaas toe.

Roer als laatste de pasta door de saus en klaar is je pasta!

*Parmezaanse kaas is niet per definitie lactosevrij. Zorg dat je een kaas hebt die lang genoeg gerijpt heeft, vraag je kaasboer om advies.

You Might Also Like