Diner Lunch Recepten

Tarte tatin van babybietjes

7 maart
Tarte tatin van babybietjes

Als je de kop van deze blog leest denk je waarschijnlijk dat de culinaire technieken achter dit gerecht behoorlijk zijn. Goed nieuws, dat is niet zo! Voor het deeg gebruik ik gewoon bladerdeeg en je kunt voorgekookte bietjes uit de supermarkt gebruiken. Het resultaat? Hier kan je absoluut mee paraderen bij vrienden of familie!

  • Lunch of voorgerecht voor 4 personen  
  • ongeveer 20 minuten bereidingstijd + 20 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 30 gr boter
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 el appelcider azijn
  • 4 lente-ui
  • 1 tl mosterd
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie
  • 250 gr gekookte mini rode bieten
  • 4 plakjes bladerdeeg

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de boter met de bruine basterdsuiker op laag vuur. De bruine basterdsuiker moet smelten in de boter. Blus af met de appelcider azijn en verdeel de “saus” over 4 lage – ingevette – schaaltjes.

Snijd de mini rode bietjes door de helft en leg ze met de bolle kant naar beneden in de saus. Dek de rode bieten af met het bladerdeeg, druk dat eventueel zachtjes in aan de randen van het schaaltje zodat je een kommetje krijgt. Schuif de taartjes in de oven voor ongeveer 20 minuten.

Maak ondertussen de groene topping. Hak de lente-ui fijn. Maak een dressing van de mosterd, witte balsamico en olijfolie. Roer daar de lente-ui doorheen.

Haal de tarte-tatin uit de oven en laat ze even afkoelen. Zodra je het schaaltje kunt vastpakken leg je een bord op het schaaltje en draai je de tarte tatian om. Verdeel de groene salade over de taartjes en serveer!

Tarte tatin van babybietjes
Tarte tatin van babybietjes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.