Diner Recepten

Tomatenrisotto met groene paprika

17 oktober
Tomatenrisotto met groene paprika

Wie mijn blog een beetje in de gaten heeft gehouden zal al wel doorhebben dat ik dol ben op risotto. Dat komt omdat risotto direct teruggeeft wat je erin stopt. Los van de ingrediënten die je in je risotto verwerkt proef je ook echt de aandacht terug in de gerecht. Ik vind het een kunst om de rijst precies gaar te laten worden. Voor deze tomatenrisotto gebruik ik de kerstomaatjessaus van Fattoria La Vialla als basis, als je die niet hebt kun je ook een andere tomatensaus gebruiken.

Tomatenrisotto met groene paprika

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ongeveer een uur
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 2 groene paprika
– 2 el olijfolie
– 1 wortel
– 1 stengel bleekselderij
– 1 teentje kloflook
– 150 gr risottorijst, ik gebruik het liefst carnaroli rijst
– flinke scheut Nolly Prat
– 1 potje van 325 gr kerstomaatjessaus van Fattoria La Vialla
– 250 gr groentebouillon
– 50 gr Parmezaanse kaas,* geraspt

*Zorg dat je voor een lactosevrij dieet een Parmezaanse kaas hebt die lang genoeg gerijpt heeft. Zie voor meer informatie mijn blog over lactose intolerantie.


Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de paprika’s in z’n geheel in de oven, na 25 minuten zijn ze gepoft en zit het velletje los. Laat de paprika’s in een diepvrieszakje afkoelen, je kunt de paprika dan gemakkelijk ontdoen van haar pitjes en haar velletje. Snijdt de paprika’s in dunne reepjes.

Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de wortel, bleekselderij, ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de rijst toe. Op het moment dat de rijst begint te verkleuren, ze wordt iets glaziger, blus je af met Nolly Prat.

Meng de tomatensaus door de risotto en laat even pruttelen. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe terwijl jij continue roert. Het is niet gezegd dat je alle bouillon moet gebruiken, proef voortdurend en zorg dat je de risotto niet te gaar kookt.

Wanneer de rijst gaar is maak je de risotto af door de helft van de paprika en de Parmezaanse kaas door het gerecht te roeren. Maak de borden op en garneer met de rest van de paprika. Eet smakelijk!

You Might Also Like