Diner Recepten

Twee soorten zalm uit een glas

7 februari
Twee soorten zalm uit een glas van Roos in de Keuken

Wat ik zo leuk vind aan dit gerechtje van twee soorten zalm is dat je een variëteit hebt aan smaken en bites, toch komen ze heel mooi samen. Het zilte van de verse gerookte zalm wordt geaccentueerd door de snippers van gerookte zalm, de sojabonen brengen de radijs en de gember in balans met het gerecht.

Twee soorten zalm uit een glas

Voor 4 glazen
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 125 gr verse zalm
– 2 tl geroosterd sesamzaad
– 1 tl sesamolie
– 1 tl sojasaus
– 75 gr gerookte zalm
– 1,5 el ingelegde (suhsi) gember
– tuinkers
– 100 gr sojabonen
– 50 gr zeewiersalade
– 8 radijsjes


Begin met de verse zalm, snijdt deze in kleine blokjes. Meng de zalm met het sesamzaad, de sesamolie en de sojasaus.

Snijdt nu de gerookte zalm fijn en hak de gember. Neem een beetje van de tuinkers en meng de gerookte zalm met de gember en de tuinkers.

De radijsjes mogen in dunne plakjes gesneden worden, hoe dunner hoe subtieler ze van smaak zullen zijn.

Begin nu met de glazen, gebruik het liefst grote rode wijn glazen. Verdeel de verse zalm over de boven van het glas en leg daar speels de radijsjes op. Schik nu met behulp van een vork de zeewiersalade over de glazen, zorg dat je de salade “luchtig” neerlegt en verdeel dan de gerookte zalm in de glazen.

Garneer het glas met sojabonen en de laatste tuinkers. Serveer direct.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.