Diner Recepten

Vegetarische lasagne met paddenstoelen

10 januari

Ik vind het heel leuk om lasagne te maken. Het is leuk om de verschillende lagen klaar te maken, en de liefde en aandacht die je in het elkaar zetten van de schotel zet proef je ook altijd terug. Voor een goede lasagne is je saus niet te nat, maar wel nat genoeg om de bladen te laten garen in de oven. De individuele lagen zijn goed op smaak, en toch nooit te dominant om de rest te overrulen.

In dit gerecht heb ik de paddenstoelen heel goed op smaak gebracht door ze te bakken met veel kruiden in de oven. De kaassaus geeft het smeuïge aan de lasagne, en is subtiel van smaak. De spinazie zorgt voor de bite!

  • voor twee personen
  • ongeveer 30 minuten + 40 & 30 minuten oven
  • lactosevrij (let wel op de kaassaus)

Ingrediënten

  • 250 gr kastagnechampignons
  • 100 gr shiitake
  • 150 gr oesterzwammen
  • 2 el Funghi Trifolati (Original Spices)
  • zout & peper
  • 6 el + 1/2 el olijfolie
  • 1 portie (lactosevrije) kaassaus
  • 300 gr spinazie uit de vriezer (let op, niet de spinazie a la crème)
  • 250 gr verse lasagnebladen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de spinazie uit de vriezer en laat ontdooien.

Hak alle paddenstoelen fijn en meng ze in een ovenschaal met 6 el olijfolie en de kruiden. Schuif de paddenstoelen voor 40 minuten in de oven, roer halverwege een keer om.

Maak nu de kaassaus.

Knijp met je handen zo veel mogelijk vocht uit de spinazie. Hij hoeft niet kurkdroog te zijn.

Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Bedek de bodem met lasagne vellen. Leg hier een laag spinazie op, nu lasagne blad, paddenstoelen (1/3) en kaassaus (2/5). Herhaal dat nog een keer. Eindig met paddenstoelen en een lasagne blad ingesmeerd met de laatste bechamelsaus.

Schuif de lasagne in de oven voor 25 minuten. Haal uit de oven en laat 5 minuten staan.

You Might Also Like