We aten een Ierse Rib-eye, met frites. Deze salade had ik ernaast en we hebben hem opgegeten tot de laatste hap, zo heerlijk was hij! Hij is heel fris en door de zilte zeekraal heeft hij ook echt een bite. Deze salade is natuurlijk ook waanzinnig lekker bij een mooi stukje witvis zoals kabeljauw of schol.
- voor 2-4 personen als bijgerecht
- lactosevrij en glutenvrij
- 10 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 2 el zwarte balsamico azijn
- 3 el olijfolie
- 400 gr cherrytomaatjes
- 100 gr zeekraal
- 15 gr basilicum, alleen de blaadjes
Bereiding
Maak eerst je (simpele) dressing. Meng de zwarte balsamico met de olijfolie. Je kunt een beetje zwarte peper toevoegen, maar zout zou ik achterwegen laten.
Snijdt de cherrytomaatjes door midden en meng met de dressing.
Overgiet de zeekraal met kokend water en laat uitlekken. Roer ze door de cherrytomaatjes.
Scheur de blaadjes van de basilicum grof. Roer ze op het laatste moment door je salade.