Diner Recepten

Watermeloensalade met rode peper en munt

12 juli
Watermeloensalade

Met warm weer hou ik er altijd van om een fris bijgerecht bij mijn diner te eten, dat kan een lichte salade zijn maar ik grijp toch ook vaak naar wat fruit of lichte groente. Watermeloen vind ik hele geschikte groente (!) voor bij het diner, het is namelijk heel licht verteerbaar en neemt geen overheersende rol. Door de watermeloen wat op te peppen met rode peper, munt en citroen kan deze salade, ook bij een stevige BBQ, zijn mannetje wel staan!

Als je op zoek gaat naar een watermeloen zorg dan dat je een mooi, zoet exemplaar neemt. Een rijpe watermeloen klinkt hol als je er op klopt. Als je de watermeloen pas een paar dagen later wilt eten zou ik er een nemen die nog niet helemaal rijp is, vraag je groenteboer om advies!

Watermeloensalade met rode peper en munt

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 1 kilo watermeloen
– 1 rode peper
– bosje verse munt
– sap van 1 citroen


Snijd het vruchtvlees los van de dikke schil van de watermeloen, maak er blokjes ter grootte van een dobbelsteen van.

Haal de pitjes uit de rode peper en snijd de peper in kleine stukjes. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes.

Meng het citroensap door de watermeloen. Voeg ook de rode peper en de munt toe.
Eet smakelijk!

You Might Also Like