Diner Recepten

Zalm gemarineerd in ahornsiroop

24 januari

Dit recept heb ik al jaren in mijn repertoire en is altijd een succes. Het marineren van de zalm is écht een fluitje van een cent en je doet jezelf een deugd als je dat de avond of ochtend van te voren even kunt doen. De bereiding van dit gerecht stelt dan werkelijk niets meer voor!

  • voor 2 personen
  • 25 minuten bereidingstijd + 5 minuten de avond/ochtend van te voren
  • lactosevrij

Ingredienten

  • 2 stukken zalmfilet zonder vel, ongeveer 150 gr per stuk
  • 6 el ahornsiroop
  • 2 el sojasaus
  • zwarte peper
  • 400 gr snijbonen, in dun gesneden
  • 1 el suiker
  • 150 gr rijst
  • 250 ml water
  • 1/2 tablet kippenbouillon (let op lactose)
  • 25 gr plantaardige boter

Bereiding

Leg de avond of ochtend van te voren de zalmfilet in een marinade van ahornsiroop en sojasaus.

Doe de rijst met 200 ml water in een pan en kruimel er een bouillonblokje over uit. Verwarm de rijst op hoog vuur tot het water begint te koken. Verlaag vervolgens het vuur tot medium en kook totdat je de rijstkorrel boven het water begint te zien komen. Dek vervolgens af met een deksel dat op een kier staat om een deel van de stoom te laten ontsnappen. Kook gedurende 5 minuten.

Na 5 minuten moet het lijken alsof al het water door de rijst is opgenomen. Zet het vuur uit en dek volledig af met het deksel. Laat de pan 10 minuten op de warme kookplaat staan zodat de stoom de rijst kan blijven koken.

Ga ondertussen verder met de snijbonen. Kook de snijbonen met de suiker in 10 minuten gaar.

Haal de zalm uit de marinade en dep droog. Verhit nu de plantaardige boter in een koekenpan. Bak de zalm aan twee kanten in een minuut of 5 gaar. Eén kant van de zalm bestrooi je met gemalen zwarte peper.

Haal de zalm uit de pan en leg op het bord. De overgebleven marinade kan je in de koekenpan nog even laten inkoken. Schep een eetlepel van de saus over je zalm.

Serveer de zalm met de snijbonen en de rijst.

You Might Also Like