Diner Recepten

Zalm met balsamicodressing

27 mei

Geïnspireerd op een gerecht van Donna Hay is dit een doorontwikkelde versie van mijzelf. In combinatie met verse snijbonen en gebakken aardappeltjes is dit een ideaal gerecht voor de doordeweekse avond!

  • ongeveer 2 personen  
  • 30 minuten bereidingstijd
  • lactosevrij en glutenvrij

Ingrediënten

  • 400 gr verse zalm zonder vel
  • 2 el olijfolie
  • 1 el zwarte balsamicoazijn
  • 2 el gehakte bieslook
  • 4 gedroogde tomaatjes
  • snufje uienpoeder
  • 1 el pijnboompitten
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rooster de pijnboompitten in een pan tot ze beginnen te kleuren. Zet apart.

Eet je dit gerecht met aardappeltjes en snijbonen? Start dan met het bakken van de aardappels en het koken van de snijbonen. Ga ondertussen verder met de zalm.

Maak twee mooie stukken van de zalm en leg deze in een ovenschaal. Bestuif met een snufje uienpoeder. Schuif in de oven voor 12-15 minuten (afhankelijk van hoe gaar je de zalm wilt hebben).

Maak de dressing door de olijfolie met de balsamico azijn, de bieslook, de tomaten, de pijnboompitten en peper en zout naar smaak te mengen.

Serveer de zalm met de dressing en eventueel de snijbonen en aardappeltjes.

You Might Also Like