Recepten Zoet

Appel-kaneelcake zonder boter

6 maart
appel-kaneelcake

Deze cake is super gemakkelijk om te maken. Ideaal voor als er plots gasten op de stoep staan of als je zelf een acute craving naar zoet hebt. Ik maak de appelcompote graag zelf, in plaats daarvan kan je ook 150 gr kant en klare appelmoes gebruiken!

  • ongeveer 10 minuten bereidingstijd + 50 minuten oven
  • lactosevrij  

Ingrediënten

  • 1 grote handappel + 1/2 kleine (ongeschild)
  • 25 + 100 gr suiker
  • 1 tl kaneel
  • 3 eieren
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel

Bereiding

Begin met het maken van een appelcompote. Schil de grote appel en snijd in stukjes en verwarm samen met 1 el water en 25 gr suiker in een steelpannetje. Leg het deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Als de appel zacht is pureer je de appel tot mousse.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Klop de eieren samen met de resterende suiker en de kaneel schuimig. Dit duurt ongeveer 5 minuten, denk niet te snel dat je er al bent. Spatel dan de appelcompote en het zelfrijzend bakmeel door het eiermengsel.

Van de halve appel maak je hele dunne plakjes, hiervoor kun je het beste een kaasschaaf gebruiken. Schik ze op de cake (druk niet aan!) en schuif de cake in de oven.

Bak de cake ongeveer 50-55 minuten in de warme oven. Geniet van de geur!

You Might Also Like